Wat is modern leiderschap eigenlijk? Modern leiderschap is misschien alleen modern vanwege de huidige beschikbare technologie. Leiderschap is gebleven wat het altijd is geweest; de richting bepalen waarin de volgende stap wordt gezet.

Vele leiderschapsboeken vertellen het zelfde in verschillende woorden en de boodschappen die worden gegeven aan de leider in spé zeggen ook hetzelfde. Zeker is één van de karaktereigenschappen van de leider dat deze up to date blijft met de technologie en de veranderlijke communicatieve wereld. De flexibele en nieuwsgierige geest van de leider is wat hem/haar de leider maakt en up to date blijven is daar een uiting van.

Als je van een leider die jou inspireert wilt leren, dan doe je er goed aan om de onbewuste denkstijl van de leider te onderzoeken om antwoorden op je vragen te vinden. Beschrijving van dat onderzoek zou een zeer interessant leiderschapboek zijn. Het vergt dat de onderzoeker in de schoenen van de leider gaat lopen en die ervaring  op papier zet. Antwoorden op vragen als: hoe ben je tot dat inzicht gekomen, hoe weet dat je de goede weg in slaat, hoe neem je besluiten zijn veel interessanter als die van binnen uit komen dan wanneer op externe criteria en feiten gebaseerd.

En wat heeft dat alles met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) te maken?

NLP is een concept dat een set technieken kent die het bereiken van doelen en persoonlijke ontwikkeling ondersteunt. Sommige nieuwkomers tot NLP ervaren de kracht die NLP kan hebben en zij beginnen snel anderen te (be)leren hoe je unieke denkstijl het beste voor je werkt. Andere NLP experts hebben de tijd genomen om NLP in de spier te trainen door het eerst een aantal jaren toe te passen op verschillende gebieden. Zoals een yoga of sport beoefenaar eerst een poosje de sport of de yoga beoefent voordat hij/zij dit aan anderen begint te leren. De laatste springen er uit in de grote menigte van NLP trainers en coaches.

De essentie van leiderschap is modelleren, zie je; leiders gedijen even veel op hun flexibele en nieuwsgierige geest als dat ze doen op hun communicatieve vaardigheden. En dat is precies wat NLP modelleren is: Het herkennen van kwaliteit in je omgeving en aspireren om die te belichamen. NLP Meesterschap en leiderschap hebben gemeen dat inspiratie uit de omgeving continue voor nieuwe mogelijkheden voor voortgang zorgen.

Kan jij je de laatste keer herinneren dat je iets voelde, hoorde of zag dat jou zodanig inspireerde dat het je bewoog om actie te ondernemen? Volgende keer dat je dat hebt, vraag je zelf dan af of jij anderen net zo zou willen raken zodat zij tot actie overgaan. Hoe zou jij die karakteristieke eigenschap waarvan je bewust wordt door wat jou inspireert, naar buiten kunnen brengen?  Hoe kun jij inspireren? Als je weet hoe je inspireert, dan weet je ook hoe je leidt. Misschien is dat wel een vorm van modern leiderschap.