Wat we als bedrijf willen, is aantrekkelijk zijn in de omgeving die we kiezen. Aantrekkelijk zijn voor je omgeving kan je ook op persoonlijk gebied veel opleveren. Aantrekkelijk zijn als werkzoekende, werknemer, manager, ouder, partner en in elke situatie waarin de relatie belangrijk is, heeft als consequentie dat mensen je geloven of je in hun buurt willen hebben.

Dus we willen een aantrekkelijke identiteit creëren en die identiteit in lijn brengen met ons gedrag. Wat is een aantrekkelijke identiteit en hoe breng je die in lijn met je gedrag? Daar kan je achter komen door jezelf een aantal vragen te stellen en de antwoorden op te schrijven.

  1. Wat is de bedoeling van je bedrijf? (ouderschap, sollicitatie, functie als manager, relatie etc.)
  2. Wat is karakteristiek aan je bedrijf? (jou)
  3. Hoe en wat voegt  dat wat karakteristiek is aan jouw bedrijf  (jou) toe aan je bedoeling van je bedrijf (ouderschap, sollicitatie, functie als manager, relatie, etc.) ?
  4. Waar is jouw bedrijf (ben jij) goed in, waarin onderscheid jouw bedrijf zich (jij je)?
  5. Wat doet je bedrijf (doe jij) om de bedoeling te realiseren?
  6. In welke situatie doet jouw bedrijf (jij) dat?

Met de eerste twee antwoorden op de vragen, kun je de identiteit van jouw bedrijf (ouderschap, sollicitatie, functie als manager, relatie, etc.) vaststellen en met de overige antwoorden breng  je die in lijn met het gedrag van je bedrijf (ouderschap, sollicitatie, functie als manager, relatie, etc.).

Maar dan ben je er nog niet.

Welnee, een systeem is veranderlijk en kun je maar beter blijven updaten zodat het  blijft passen in de omgeving.  De bovenstaande vragen kun je regelmatig opnieuw beantwoorden en zo nu en dan je antwoorden bijstellen.