Inspiratie lijkt een ongrijpbaar gegeven dat vooral aan creatieve professionals en spirituele zoekers en leiders besteed is.
Inspireren betekent van origine zoiets als de Aardse (of menselijke) gedachten van Spirit (de Geest) ingeven, zodat de menselijke gedachten iets kunnen vormen wat nog niet eerder het licht zag. Door deze vorming kun je in actie komen of iets creëren.
Spirituele leiders zijn experts in wereldse gedachten te verruilen voor geestelijke input die ergens van buiten of juist vanuit hun binnenste tot hen komt. Ik denk dat niets van buiten in  iemand komt, maar is het geenszins mijn bedoeling om de gene die dat wel geloven tegen de schenen te schoppen. Wel denk ik dat er grote geesten zijn die we op vele bijzondere manieren tegen komen. En ook begrijp ik dat er meer is tussen hemel en aarde, ergens moet het toch allemaal beginnen?
Als ik zelf inspiratie nodig heb om een training te creëren dan doe ik ongeveer wat de gemiddelde creatieveling doet, namelijk nadenken over een concept dan daarmee aan de slag. De gedachte waarmee het creatieve proces begint is wat we inspiratie noemen en dat kan alles zijn wat je met je zintuigen waarneemt. Alles wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft levert je de gewenste inspiratie op.
Je hoeft alleen maar te weten hoe je jouw gedachten, gevoelens en perceptie kunt benaderen zodat jij jezelf inspireert. Inzicht in jezelf en in anderen is jouw grootste inspiratiebron!

Bij Yosara NLP kom je tot dat inzicht en hoogst waarschijnlijk kom je er ook achter dat je zonder dat je er erg in hebt, mensen om je heen inspireert!