Moeiteloos leren met modelleren.

Bedenk vóór je dit leest: wat zou ik NU willen kunnen?!

In een split second een competentie aanleren, die een groeispurt in je ontwikkeling geeft. Dat kan! Deze manier van snel-leren heet ‘modelleren’: moeiteloos de vaardigheden oppikken van een rol model. De kracht van modelleren of modelling, is één van de belangrijke inzichten van mijn opleiding bij Yosara NLP. En na het lezen van dit blog kun jij het zelf toepassen!

Dus bedenk, vóór je verder leest, wat jij vandaag nog wil leren. Of laat mij wat suggesties doen: prioriteiten stellen? Feedback geven? Een uitweg bedenken uit een lastige situatie? Of wil je misschien wat eleganter kunnen bewegen, of meer zichtbaar zijn op de werkvloer? Kies maar uit, of selecteer ze allemaal. Je kunt het ‘model-leren’.

Modelleren, in je jeugd deed je het elke dag. Het is de eenvoudige manier waarop kinderen nieuwe (communicatieve) vaardigheden aanleren door iemand die het al kan -‘de expert’ – te observeren. Waarna zij hun rol model perfect imiteren. Jonge moeders staan vaak verbaasd over de ontwikkeling van hun kinderen: “Ongelooflijk, gisteren kon ze dit nog niet, vandaag gaat het met een vanzelfsprekendheid, alsof ze nooit anders gedaan heeft.”

NLP heeft de technieken om te leren van een rol model herontdekt en verder ontwikkeld, want ook volwassenen kunnen ze gebruiken om hun prestaties op elk vlak te verbeteren. Het modelleringproces werkt als volgt. Allereerst kies je een rol model, iemand die tot in de puntjes beheerst wat jij graag zou kunnen. Bijvoorbeeld: een houding, een manier van overtuigen, een probleemoplossend vermogen, een talent om de aandacht vast te houden etc. Heb je iemand in je hoofd? Dan is stap twee: deze ‘expert’ diepgaand te observeren. Volgens Yosara maak je daarbij optimaal gebruik van al je zintuigen. Je staat op scherp, zeg maar. Je zet je eigen mening en kennis even opzij en kijkt, luistert en voelt hoe jouw rol model iets aanpakt. Het is een aftasten van de essentie van het succes van de ander. Je stapt letterlijk in de schoenen van je expert, je wórdt hem of haar en plotseling ‘weet’ je hoe diegene doet wat hij of zij doet. En dan doe je het exact na.

Sta je eenmaal open voor modelling, dan kom je overal rol modellen tegen. Je leert van de manier waarop een collega iets helder uitlegt; van de lichaamstaal van het meisje in het café dat jullie cappuccino’s brengt, en van de handigheid waarmee iemand in een overvolle treincoupé zijn papieren ordent. Je observeert, verplaatst jezelf in de ander, en kopieert het gedrag.

Zelf vind ik het bijvoorbeeld lastig om een vriendelijk verzoek te weigeren en ik doe dat zo tactisch (lees: onhandig) mogelijk. Op een dag hoor ik mijn vriendin moeiteloos een uitnodiging afwimpelen met de woorden: “Nee joh, dat is toch helemaal niets voor mij?!” De overtuigingskracht van haar opmerking zat hem in de retorische vraag, maar ook in haar oprechtheid. Ze probeerde niet tactisch te zijn, ze was gewoon eerlijk. Een aantal weken later vroeg een kennis of ik mee ging naar de Huishoudbeurs. Ik zei: “Huishoudbeurs, dat is toch niks voor mij?!” Mijn kennis vond mijn opmerking bijzonder grappig en gaf me groot gelijk, ze zou iemand anders vragen.

In dit blog bespreek ik een manier van modelleren die praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven. Wil jij op een hoger, zakelijk niveau communicatie- en gedragsuitingen van succesvolle managers leren modelleren, kies dan voor een training bij Yosara NLP.

Door Ellen Akkerman, NLP Master van Yosara NLP